Man måste ha en aura av styrka och självsäkerhet

Följande inlägg baseras absolut inte på partipolitiska åsikter - Jag kan vara vänster, jag kan vara höger - det är inte relevant i följande inlägg

image7

Den här mannen leder vårt land. Låt oss säga att när Ryssland ska börja bygga den där gas-pipelinen som går genom Sveriges handelszon så säger alla miljötöntar i Sverige nej. I Sverige tycker vi synd om algerna så Ryssland får inte bygga sin pipeline. Putin blir självklart skitsur och bestämmer sig för att nuka oss.

Mannen på bilden kommer att bära ansvaret för vad vi ska göra ifall "the shit hits the fan". Han ska vi vända oss till. Inte Knugen, inte Göran, inte ens toblerone-kvinnan. Den här jävla tomten ska leda landet.

Han ska ha hemliga diplomatiska möten med USA och England. Han ska bestämma vad militären ska göra, han ska peka ut strategiska mål på kartan i möten med alla generaler. Han ska rädda dig och mig.
Ser han ut att vara kompetent? Kolla blicken, ser ut som om han nyss pissat i sängen och blivit påkommen av morsan. Kolla hur han klämmer på underläppen, lite subtilt sådär.

Han vet inte vad han ska göra. Han ser lite bortkommen ut. Som om han är en paketarbetare på Cederoth som plötsligt blivit kidnappad, blindfolded, ledd in till en vit minivan och utsläppt vid Rosenbads ingång.
Receptionisten ser honom genom fönstret och ringer ett snabbt samtal. Hon meddelar att "han är här". Några vakter kommer ut och tar in honom till ett mörkt rum, sätter en kostym på honom och tar ut honom till en pågående presskonferens. En DN-kärring kommer direkt och frågar vad han tycker om att försvarsminister nyss avgått.

Responsen är den blicken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0