Lövblåsare

Låt oss tala om sociala situationer.

Det är en sak jag har märkt är återkommande varje höst: De pinsamma och svåra situationerna man hamnar när man ser en lövblåsare.
image39
Det är höst och löven börjar ändra färg och sakta, sakta falla ner från träden. De svävar ner som sammet, vilande på vinter och samlas till stora högar där vi, människor går, antingen på väg till skolan eller jobbet på morgnarna'.
Ibland börjar man skolan/jobbet tidigt och i höstmörkret traskar man trött mot busstationen eller tunnelbanan. Vi lever i Sverige och massa träd runt om vägen är inte alls ovanligt. Som sagt så är det höst och löven faller. Vår kära, underbara kommun anställer företag som har som uppgift att blåsa bort dessa löv för att underlätta för oss, skattebetalare.

I äkta ghostbuster maneér ser vi de underbetalda, lågutbildade lövblåsarna iförda gröna dräkter med skyddsglasögon samt öronskydd blåsa bort löven med sina jetpack-inspirerade blåsare (de måste ju få tro att deras jobb är spännande på något sätt eller hur).

Jag gillar det här. Det är bra. Men kan inte de jobbar på kvällarna? Som tunnelbanestädarna. Jag hatar att stöta på de här nissarna på morgonen.

image40
Lövblåsare som lider av hybris och storhetsvansinne

Du går sakta mot tunnelbanan, musiken pumpar i din iPod när du plötsligt ser en lövblåsare med ryggen mot dig eller i en annan valfri vinkel där du ser lövblåsaren men han (ja, bara män kan vara lövblåsare) ser inte dig. Snabbt måste du tänka ut en strategi så att du kan fortsätta gå (du kan inte stanna upp och se ut som en idiot), men du väl ändå inte få massa skit blåst på dig.

Han hör ingenting och ser dig inte? Vad kan man göra?

Sakta ner din gångtakt med ungefär 50%. Gå jävligt sakta på ett casual sätt så att du inte ser ut som en blottare. Gå så sakta och hoppas på allt att lövblåsaren blåser klart ett område, vänder sig om och ser dig. När han sett dig ska du snabbt fixa ögonkontakt. Ögonkontakt är det tysta sättet att visa att nu är du på väg och att han ska stanna upp. Det är som en varning. När ni sett varandra återgår du till din normala gångtakt. Om du gjort allt rätt så kommer lövblåsarn' stänga av sin maskin vid det rätta avståndet och du kan gå förbi utan att någonting händer. Enligt seden skall du även om du är man, nicka hastigt när du ser att lövblåsaren stänger av jetpacken och om du är kvinna så ska du le ditt bästa moneyshot leende.

Lövblåsaren ser dig inte och ni är inte i ett så fritt område. Det kanske är en tunnel eller en väg som angränsar till en motortrafiksväg. Du fick hjärnsläpp och nu är det alldeles för sent för att sakta ner i hopp om att lövblåsaren ser dig. Det enda valet är nu att skapa ett så stort avstånd som möjligt mellan dig och lövblåsaren i sidled så att du får så lite skit på dig som möjligt. Du går åt sidled och när du närmar dig blåsarens radie av kraft så sprintar du snabbt förbi. Håll i väskan, håll för handen vid stället du vill skydda mest (ansiktet/kläderna) och spring så snabbt som möjligt de 5-6 metrarna så du kommer förbi linjen av blåskraft. Fortsätt sedan i din vanliga takt som om ingenting har hänt Erkänn inte alls lövblåsaren på något sätt (nick, leende) som i första alternativet.

Det trejde och sista alternativet. Det här händer inte ofta men det är bra att veta hur man ska förhålla sig till den här situationen. Du går i ett väldigt smalt utrymme, t.ex en tunnel. Du är försent ute för att sakta ner och utrymmet är för litet för att du ska springa förbi utan att bli totalt nerskitad.
Lövblåsaren ser dig men är ond och ni två har inte samma uppfattning om vad som skall göras. Enligt dig kommer du bli nerlövad om du går förbi, enligt lövblåsaren som redan är smutsig/inte bryr sig så är det inte värt att stänga av maskninen i 10 sekunder för din skull. Vad gör du? Om du går framåt och lövblåsaren står med ryggen mot dig så är du körd. Om lövblåsaren står med röret mot dig så är du också körd. Det enda du kan göra nu är att gå i en hastig cirkelrörelse i sidled bakom lövblåsaren. Detta fungerar bara om lövblåsaren står och blåser mot höger/vänster. Alltså, om lövblåsaren blåser mot vänster. Trappar du upp takten. Går framåt i sidlet så att du hamnar bakom lövblåsarens maskin som bärs på ryggen och du går bakom/bredvid lövblåsaren och går hastigt förbi. När du är förbi kan du fortsätta din normala gångtakt. Den här positionen/situationen är lite awkward i och med att du hamnar väldigt tight runt lövblåsaren och du är liksom bakom snubben. Det är awkward men värt det. Du vill inte bli nedskitad.

Nu har du passerat den onda lövblåsaren och kan fortsätta mot busskuren eller tunnelbanan med ett lättat hjärtat och förhoppningsvis rena kläder.

image41
Ångestladdad situation du absolut inte vill hamna i

Kommentarer
Postat av: M

Haha känner igen mig totalt!

2007-10-12 @ 18:43:52
Postat av: william

Jag har verkligen aldrig råkat ut för den här lövblåsarsituationen. Gud vad lost jag känner mig.

2007-10-12 @ 19:36:05
URL: http://whattoputinamanbag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0