Ahlehjelm

 Sofia Olson, 24 från umeå ansökte i våras om att få byta efternamn till Ahlehjelm. Ahlehjelm är ett "utdött" adelsefternamn som inte använts sen jag vet inte...skitlänge. Hon ansökte om namnbyte vid Patent och Registreringsverket, riddarhuset protesterade.

Den här lilla incidenten innehåller massa roliga detaljer.

1. Sofia Olson bor alltså i Umeå. Ingen människa i Umeå har adligt påbrå. Det bor liksom bara alkoholister i Norrbotten. Sofia Olson säger att namnet fanns i hennes släkt på 1700-talet. Vilken bullshit. Namnet fanns INTE i hennes släkt och om det skulle ha funnits, vad fan har det med hennes nuvarande namn att göra?

Man byter inte efternamn om man heter Sofia Olson (ett helt vanligt namn) till Sofia Ahlehjelm "bara för att det är fint".  Möjligheten till namnbyte har skapats för alla olyckliga satar som råkar heta någonting i likhet med "Thung Pung", dom ska få byta namn.

2. Det framgår även att Sofia Olson OCH hennes make vill byta namn till Ahlehjelm (som fanns i Sofia Olsons släkt). Vilken jävla namnkåt tönt Sofia Olson har till man. Det brukar ju alltid vara kvinnan som byter till mannens namn. Sofia Olsons man är förhållandets bitch. Den underordnade. Han är så jävla namnkåt att han är villig att byta efternamn till sin frus efternamn. Tönt.

3. Sofia Olson tycker att Ahlehjelm är "jättefint". Kan någon se det fina med Ahlehjelm? Det låter ju norskt förfan.

4. Att Sofia Olson säger: ? "Jag kan tycka att det är lite långsökt att Riddarhuset kräver att vi inte får använda ett namn bara för att det varit adligt för flera hundra år sedan. Vi lever ju inte i ett adelssamhälle längre, säger Sofia Olsson."
Vad försöker kvinnan säga? Hon menar att Riddarhuset inte borde få överklaga att Sofia Olson vill ändra till ett skyddat adligt efternamn för att vi inte lever i ett adelssamhälle längre. Så, Sofia Olson, varför vill du byta till ett jävla adelsnamn då? Vi lever ju inte i ett adelssamhälle längre. Hur fan tänker folk?

5. Att riddarhusets sekreterare heter Henrik von Vegesack. Är det policy att alla som jobbar på Riddarhuset ska vara adliga? Sekreteraren också? Det betyder ju att städarna också är adliga. Typ Johan von Silfverkulspets städar golvet på måndagar och torsdagar.

image31
Titta på henne. Borde hon få ha ett adligt namn?

Kommentarer
Postat av: johanna

ursäka mig, men umeå ligger faktiskt i västerbotten. bakläxa! ;)

2007-10-05 @ 17:38:24
URL: http://ilky.blogg.se
Postat av: J. Galt

Norrbotten, Västerbotten...
Båda är i alla fall botten...och trumvirvel.

2007-10-05 @ 17:43:47
Postat av: Greven

Nej, jag tror inte att alla som arbetar inom Riddarhusets verksamhet behöver vara adliga. Däremot måste Riddarhussekreteraren, som kan likställas med ett företags VD, ha adliga rötter. Hur vet jag det här? Ingen aning, utan det är bara något som jag har hört.

2007-10-26 @ 10:35:55
Postat av: Walter von taskenschmidt

Vilka fantastiskt dåliga argument.

2008-04-15 @ 22:53:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0