Tribut

I alla storstäder finns det en del galna människor som vandrar runt på diverse tunnelbaneperronger och linjer. Folket som är frekventa användare av tågen där galningarna hänger känner till dem. Kidsen driver med dem. De är ett fenomen. I och med att Stockholm är en så liten stad så känner alla till vår lilla skara av galningar. De förgyller dagen och får en att bli på bättre humör när man är på väg mot/hem från plugget/arbetet. Man känner att det finns ändå någon här i världen som har det sämre än mig.

För att ta tre kända "Tunnelbane-fenomen"

1. Judekvinnan
Hänger på blåa linjen och skriker ut diverse apokalyptiska framtidsskildringar. Hon har sitt judeplakat och skriker judesaker. Hon kollar alltid bort mot horisonten och ler som om hon ser någon stå där bak vid selecta-automaten. Kanske är det Moses hon ser? Man finner henne på blåa linjen mot Hjulsta/Akalla på T-Centralen.

2. Olympiad Mannen
Han brukar ses på olika ställen. Vandrar om kring helt utan syfte, runt i tunnelbanesystemet. Han bär på kransen och en T-shirt med den grekiska flaggan. Min teori är att snubben var sjukt taggad på när olympiska spelen kom tillbaka till Grekland och liksom fastnade i känslan. Det var ett så mäktigt spel att han tänkte att "äh fan, jag lever ut det fast än det är slut."

3. Fittja Tarzan
Den mest normala i gänget. Går runt i khaki-shorts med en walkman från 87' och dansar. Bar överkropp. Tydligen vill han bevisa att man inte behöver kläder för att hålla sig varm. Genom ett konstant dansande så stannar man het trots att det är december. Jag tror inte på det. Det är allt överskottsfett som håller snubben varm. Som en björn.

Det finns dock en person många glömmer i den här listan.
Den kåta brittiskan på gröna linjen...

Slut på del 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0